Aktivnosti

Aktivnosti, okolica

POHODNIŠTVO, GORNIŠTVO IN ALPINIZEM

V naši okolici imate neskončno možnost za pohodništvo in paninarjenje po raznovrstni naravi. Poti so primerne tako za pohodnike, kot tudi za zelo zahtevne in izkušene planince in alpiniste.Image title

KOLESARJENJE

Na voljo imate mnogo kolesarskih poti - od zahtevnejših do lahkih za lenobno vrtenje padal.

Kolesarjenje

IZLETI

Naša apartmajska hiša je odlična izhodiščna točka za različne enodnevne izlete v bližnjo in daljno okolico. Narava vabi na izlete k Martuljškim slapovom, v Peričnik, k jezeru Jasna, v Zelence. Napotite se v doline Vrata, Kot, Krma in Radovna ter Planica, lahko pa se podate čez mejo v Avstrijo in Italijo ali pa čez Vršič v dolino Trente. To je samo nekaj možnosti od široke palete zanimivih kotičkov, ki so na voljo.


Izleti

VODNE DOGODIVŠČINE

Dolina ponuja mnogo vodnih virov. Reka Sava dolinka izvira v Tamarju, kot slap Nadiža, nato pa ponikne in spet pride na na dan kot jezerce Zelenci. Pr Kranjski Gori se ji pridruži reka Pišnica, ki napaja jezero Jasna s čudovito naravno kuliso. Povzpnite se do slapa Peričnika v Mojstrani, Martuljških slapov z Mrzlimi vodami, zaplavajte v jezeru Kreda v Radovni ... vode, tega vira življenja, je pri nas veliko.
Lahko pa se podate k sosedom v dolino prelepe Soče, kjer boste v poletnih mesecih uživali v vodnih aktivnostih, kot so rafting, canyoning, kajkaštvo, rečni bob ...


Aktivnosti na reki Soči

SMUČANJE, TEK NA SMUČEH IN SANKANJE

V Kranjski Gori vam je na voljo kar 18 smučarskih prog različnih tehničnih zahtevnosti. Večina prog je primerinih za otroke in začetnike, zato je destnacija priljubljena za družine, saj se za vsaega najde nekaj.
Ljubitelji teka na smučeh, boste veseli urejene proge nasproti naše apartmajske hiše. Priporočamo vam tudi skrbno vzdrževane proge v Planici, v dolini Tamar ter v Kranjski Gori.
Zbudite otroka v sebi in se spustite po urejenih in zvečer tudi osvetljenih sankaških progah.
Južno od naše apartmajske hiše na bivšem smučišču je možno sankenje, prav tako pa je levo od pobočja tudi gozdna pot, po kateri je ob primernih vremenskih razmerah možno dnevno in organizirano nočno sankanje

Smučanje v Kranjski Gori

DOGODKI IN PRIREDITVE

Pozimi se lahko udeležite različnih dogodkov, kot so Jasice v ledu, Ledena dežela v Mlačci pri Mojstrani, tekem v smučarskih skokih v Planici, tekmovanja za FIS v moškem in ženskem alpskem smučanju pod Vitrancem in raznih ostalih športnih tekmovanj.
Poleti pa vas razveseljujejo razni športni dogodki, teki in traili, prireditve na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori, Goni Pony, prireditve na vasi, veselice, prireditve za otroke in ostala srečanja.


ek na smučeh

KULTURNA DEDIŠČINA

Za ljubitelje kulturne dediščine ponujamo ogled Liznjekove domačije, ki priča o kmečkem življenju pred stoletjem in več. Zanimiva je tudi Kajžnikova hiša v Ratečah, ki na inovativen, interaktiven nači prikazuje predvesem oblačilno kulturo lokalnega področja. Nikakor pa ne smete zamuditi obiska v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, kjer je na zanimiv način prikazano veliko in še več o naših planinah in vrhovih. Tudi v Planici boste našli muzej zgodovine planiških skokov. Vsak kraj v Dolini pa ima svojo cerkev.  
V poletni sezoni vaši otroci lahko obiščejo tudi Kekčevo deželo.


Krpljanje

NEOKRNJENA NARAVA

Brez odvečnih besed, prizori neokrnjene narave, ko nam preprosto zastane dih in samo gledamo ... pri nas boste našli nešteto takšnih kotičkov.


Sankanje
Hitro iskanjeNadaljuj